Historie

Sinds 1973 is Tandartsenpraktijk de Jong gevestigd in Assen. Wat begon als een kleine praktijk aan Iepenlaan 17 groeide al snel uit tot een begrip in Assen. Destijds had de praktijk 1 tandarts stoel en was verbonden met het woonhuis van de familie de Jong.

 

Senior de Jong had op die manier mooi overzicht over het “ jong” geboren kroost. De patiënt kwam niet alleen voor de mond, maar menig persoon weet zich nog steeds te herinneren, dat er af en toe ook een junior de Jong de praktijk kroop, waarop gepast kon worden.

 

De praktijk heeft zijn voortbestaan gehad tot 2008 aan de Iepenlaan, waarna de leiding in handen kwam van Joost de Jong .

 

Onder zijn leiding heeft de praktijk een sterke groei doorgemaakt, waarbij preventie en implantologie een belangrijk onderdeel gingen uitmaken van de werkzaamheden van de Tandartsenpraktijk.

 

Verandering van plek: eerst alleen op locatie Beilerstraat 179 en in 2013 ook op locatie 177. Mooi detail is, dat rond 1935 al een tandarts werkzaam was aan de Beilerstraat 179.

 

In 2018 en 2019 vond er een overname plaats van Team Mondzorg Assen te Ubbena en Tandarts praktijk het Centrum te Assen.