Slijtagebehandeling

Onze tanden zijn uitzonderlijk sterk, maar op een gegeven moment kan slijtage optreden. Dit kan bijvoorbeeld door tandenknarsen, ouderdom of voedsel veroorzaakt worden. Wij streven naar het natuurlijk herstellen van slijtage en voorlichting bieden ter preventie van verdere schade.

De ingreep

Als de oorzaak van het probleem onderzocht is wordt een behandelplan opgesteld. We bieden verschillende behandelingen aan afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek. De ingreep kan een multidisciplinaire aanpak vereisen waarbij meerdere teamleden meedenken voor de juiste behandeling. Ernstige schade kunnen wij herstellen door de tand of kies op te bouwen met composiet. Deze ingreep is vrijwel pijnloos en geeft prachtige resultaten.

De voordelen van slijtagebehandelingen

Slijtage kan gevoeligheid veroorzaken, daarom is het belangrijk vroegtijdig dit aan te pakken. Bij lichte slijtage kan door middel van voorlichting verdere schade beperkt worden. Maar vaak is een behandeling nodig om de tanden te herstellen en te beschermen. Het voordeel van onze behandeling is dat wij ervoor zorgen uw pijn zo veel mogelijk weg te nemen en esthetisch weer in natuurlijk staat te herstellen.