Implantaten

Wanneer u een tand of kies mist, kunt u ervoor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Dit is een titanium schroefje dat ter vervanging van het wortelgedeelte van een tand of kies dient. Hier wordt vervolgens een kroon, brug of prothese op geplaatst, zodat u weer met vertrouwen kunt eten, drinken én lachen

Groepspraktijk voor Algemene tandheelkunde, Implantologie, Parodontologie & Prothetiek

De ingreep

Voor velen vormt een implantaat een geweldige oplossing. Natuurlijk kan het zijn dat u opziet tegen de behandeling. Wij stellen u graag gerust, omdat het een relatief pijnloze ingreep is.

Het tandvlees zal onder plaatselijke verdoving een beetje worden geopend op de plaats waar het implantaat komt te zitten. Hierna wordt er een gaatje geboord in het kaakbot, waarna het implantaat hier zorgvuldig wordt ingezet. Vervolgens kan het implantaat onder het tandvlees in het kaakbot vastgroeien.

De voordelen van implantaten

Een implantaat zorgt er dus voor dat u alles kunt wat u voorheen ook kon. Dit is niet het enige voordeel die implantaten u kunnen bieden. Implantaten geven u weer een stralende lach. Als u meerdere tanden of kiezen mist kan dit de vorm van het kaakbot veranderen. Hierdoor kunnen uw andere tanden uiteindelijk scheef gaan staan. Het kaakbot heeft normaal gesproken tanden nodig om zijn normale vorm te behouden. Gelukkig heeft een implantaat dezelfde functie als een tand en houdt deze uw kaakbot dus in stand. Als meerdere tanden ontbreken kan ook worden gekozen voor een brugconstructie op implantaten, of een vastklikkende prothese.

“Hij was de eerste tandarts in mijn leven die mij een verdoving kon geven zonder dat ik het merkte. Mijn absoluut favoriete tandarts !”

Bert van Leuven

Onze werkwijze

Bij Tandartsenpraktijk De Jong doen wij er alles aan om u zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen. Wij verzorgen het hele traject zonder tussenkomst van een andere tandarts (implantoloog) of kaakchirurg. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Camlog, Straumann en ISY om kwaliteit te kunnen garanderen en hebben een Cone-beam CT scanner om precies te kunnen implanteren. Onze behandelingen zijn pijnloos. Wij hebben overigens een eigen tandtechnieker in de praktijk, waardoor wij de mooiste klikgebitten kunnen maken. Zien wij u binnenkort?