Kroon- & brugwerk

Een kroon of brug kan zorgen voor een verfraaiing, aanvulling dan wel versterking van
tanden of kiezen in het gebit. Wat de beste oplossing voor u is, kan aangegeven worden
door uw tandarts.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon- & brugwerk

Een kroon of brug kan zorgen voor een verfraaiing, aanvulling dan wel versterking van
tanden of kiezen in het gebit. Wat de beste oplossing voor u is, kan aangegeven worden
door uw tandarts.

Groepspraktijk voor Algemene tandheelkunde, Implantologie, Parodontologie & Prothetiek

Wat is een kroon?

Een kroon is een omhulsel van metaal en/of porselein dat exact past over een afgeslepen tand of kies. Met een speciaal cement wordt de kroon op de tand bevestigd. Een kroon kan op één of meerdere tanden/ kiezen gezet worden. Zo kunt u eventueel zelfs uw voortanden in zijn geheel verfraaien.

 

Wat is een brug?

Het kan zijn dat meerdere tanden of kiezen missen in het gebit. Een brug kan de ideale oplossing zijn om deze ruimte weer functioneel te krijgen. Een brug zijn meerdere aan elkaar vast gezette kronen, die de verloren tanden en of kiezen weer aanvullen. De brug maakt het niet alleen mogelijk om weer te kauwen maar het ziet er ook nog eens heel natuurlijk uit.

De behandeling

Wij willen de patiënt zo minimaal mogelijk belasten in het behandel proces. Daarom nemen wij de tijd om de behandeling zorgvuldig en adequaat uit te voeren. De te behandelde tanden en/of kiezen worden in een vorm geslepen waarna een precisie afdruk dan wel scan van het gebit wordt gemaakt. Deze afdruk dan wel scan wordt naar het laboratorium gestuurd om de kroon of brug te maken. Voordat het zover is krijgt u een tijdelijke kroon of brug dat na een korte periode vervangen wordt door het definitieve werkstuk.

“Hij was de eerste tandarts in mijn leven die mij een verdoving kon geven zonder dat ik het merkte. Mijn absoluut favoriete tandarts !”

Bert van Leuven

CEREC

Kronen, bruggen en inlays kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Een aantal van onze tandartsen werkt met Cerec cad-cam apparatuur. Hiermee kunnen kronen, inlays en bruggen snel en met precisie uit hoogwaardig porselein worden gemaakt en geplaatst. Perfect pasvorm en alles in één dag.

Wat is de procedure?

De behandeld tandarts prepareert de tand of kies, waarna er een digitale opname van de tand of kies gemaakt wordt. Deze opname komt gelijk in beeld van de computer. De drie dimensionale opname wordt gebruikt door de computer CAD/ Cam gefreesde kroon te maken. Dit wordt gefreesd uit hoogwaardig porseleinen blokjes.

De voordelen van Cerec: geen afdruk in de mond, vervaardiging van een kroon of brug in één dag, perfecte pasvorm, mooi vormherstel, lange levensduur, lagere kosten, vaak minder napijn.