Klik- en kunstgebit

De mogelijkheden met een kunstgebit zijn zeer divers. Met onze moderne instrumenten
in onze praktijk kunnen wij u prachtige, natuurlijke kunstgebit opties bieden. Van een
gemakkelijk uitneembaar gebit tot klik kunstgebitten die door middel van implantaten
steviger vastzitten.

Groepspraktijk voor Algemene tandheelkunde, Implantologie, Parodontologie & Prothetiek

De voordelen van kunst- & klikgebitten

Als u tanden of kiezen mist kan het voorkomen dat het kauwen van voedsel een probleem kan worden. Zo komt het vaak voor dat hard voedsel lastig fijngekauwd kan worden. Een kunstgebit geeft u weer uw kauwvermogen en natuurlijke lach terug. Er zijn twee mogelijkheden; een “gewoon” kunstgebit of klikgebit.

Onze werkwijze

Onze prothese technieker, tevens mede-eigenaar van een tandtechnisch laboratorium te Assen, is gespecialiseerd in het aanmeten van kunstgebitten.

De mogelijkheden

Veel patiënten willen tegenwoordig geen uitneembare, volledige prothese meer dragen om psychologische of sociale redenen. Ziet u op tegen een uitneembare constructie, dan kan in veel gevallen met of zonder botopbouw een vaste constructie op implantaten vervaardigd worden.
Een overkappingsprothese, ook wel een ‘klikgebit’ genoemd, zorgt ervoor dat de prothese vastklikt op een stevige staafverbinding tussen de implantaten juist boven de kaakwal. In de onderkaak worden twee of vier implantaten aangebracht. Omdat het bot in de bovenkaak een geringere dichtheid heeft, zijn er daar minimaal vier implantaten nodig, soms zelfs zes. Bij voldoende afsteuning kan de verhemelteplaat vervallen.

“Lekker eten”

Onderkaak versleten. Team van tandarts J. de Jong plaatste met grote zorgvuldigheid een implantaat met goed passend ondergebit. Na perfecte plaatsing niet terug geweest, in 1 keer goed. Kan nu, maar ook in de toekomst weer lekker en goed eten.