Filosofie

Tandartsenpraktijk de Jong is voor u de aangewezen plek voor al uw vragen en problemen op het gebied van tandheelkunde.

U kunt vanzelfsprekend rekenen op professionele, moderne en hygiënische tandheelkundige zorg. Onze zorg is gericht op een gezond, goed en verzorgd gebit en het ook als zodanig te doen aanvoelen.

Werkwijze

Wanneer u zich als patiënt bij ons meldt, verzoeken wij u vriendelijk, de gegevens betreffende uw gebit, bij uw vorige tandarts op te vragen en aan ons toe te laten sturen. Zo kunnen wij een goed beeld vormen van uw gebit en de behandelingen die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Tijdens een eerste bezoek maakt u kennis met uw behandelend tandarts binnen Tandartsenpraktijk de Jong. Nadat deze met u uw algemene gezondheid en de aanwezigheid van eventuele klachten en/of wensen met betrekking tot het gebit heeft doorgesproken, zal de behandelend tandarts de huidige gebitstoestand beoordelen. Dit klinisch onderzoek wordt veelal ondersteund door röntgenfoto’s. Vervolgens geeft de tandarts, aan de hand van de bevindingen, uitleg over de huidige staat van uw gebit en de eventueel noodzakelijke behandelingen. Voor een (deel)behandeling kan de behandelend tandarts u doorverwijzen naar collega’s binnen of buiten de praktijk.

De tandartsen houden zich bezig met de algehele zorg- en behandelplanning. Daarnaast voeren zij de volgende behandelingen uit:

– Vullingen
– Wortelkanaalbehandelingen
– Kroon- en brugwerk
– Partiële en volledige protheses
– Het verwijderen van tanden en kiezen
– Esthetische behandelingen
– Chirugische tandvleesbehandeling
– Kunstgebit en klikgebit
– Angst- en gehandicaptenbehandeling

De tandarts die gespecialiseerd is in de implantologie,verzorgd de plaatsing van implantaten (kunstwortels) ter vervanging van ontbrekende tanden of kiezen of ten behoeve van het creëren van houvast voor een volledige onderprothese.

Wanneer er sprake is van een tandvleesprobleem, zult u een afspraak krijgen bij de mondhygiëniste. Naast het inventariseren en behandelen van tandvleesproblemen voert de mondhygiëniste ook controles en kleine restauratieve behandelingen uit.

Ook kunt u worden verwezen naar één van de preventie-assistentes. Deze assistentes hebben naast een assistente-opleiding een cursus gevolgd om instructies te geven, bijvoorbeeld over het optimaliseren van de mondhygiëne, het verwijden van tandsteen en aanslag en het leggen van sealants.