Implantaten

Algemeen
 
Een implantaat is een titanium schroefje dat dient als vervanging van het wortelgedeelte van een tand of kies. Het implantaat wordt geplaatst in het bot van de boven- of onderkaak, waarna het in het bot moet vastgroeien en kan dienen als verankering voor de kroon van de nieuwe tand of kies, of voor uw prothese.
Implantaten met de daarop behorende kroon of prothese kunnen dienen als vervanging voor een enkele tand of kies, maar ook voor meerdere tanden of kiezen. Zij voelen als, functioneren als én lijken op eigen tanden en kiezen. U heeft dan geen ongemak meer van het verlies van eigen tanden of kiezen.
 
Zie ook onze resultaten 

Wat kunnen wij u bieden?
- wij verzorgen het hele traject zonder tussenkomst van een andere tandarts (implantoloog)/ kaakchirurg,
- hoge scoringspercentage,
- werken met gerenommeerde merken (Camlog, Straumann en ISY),
- door aanwezigheid van een Cone-beam CT  scanner, kunnen we nog preciezer implanteren,
- pijnloze behandeling,
- aanwezigheid van een tandtechnieker, waardoor we nog mooiere klikgebitten kunnen maken
 
 
 
 
Mogelijke behandelingen

Voor veel patiŽnten waarbij één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en vooral voor degenen die tandeloos zijn, vormt een kroon of brugconstructie op implantaten, of een prima vastklikkende prothese een geweldige oplossing.

PatiŽnten die een tand of kies missen of kwijtraken, kunnen deze laten vervangen door een implantaat zonder de gezonde aangrenzende tanden te laten beslijpen als steunpunten voor een brug.
 
 
 
Veel patiŽnten willen tegenwoordig geen uitneembare volledige prothese meer dragen om psychologische of sociale redenen. Ziet u op tegen een uitneembare constructie, dan kan in veel gevallen met of zonder botopbouw een vaste constructie op implantaten vervaardigd worden.
 
Een overkappingsprothese, ook wel een 'klikgebit' genoemd, zorgt ervoor dat de prothese vastklikt op een stevige staafverbinding tussen de implantaten juist boven de kaakwal. In de onderkaak worden 2 of 4 implantaten aangebracht.Omdat het bot in de bovenkaak een geringere dichtheid heeft, zijn er daar minimaal 4 implantaten nodig, soms zelfs 6. Bij voldoende afsteuning kan de verhemelteplaat vervallen.
 
 
 
      

Tandartsenpraktijk de Jong BV
Beilerstraat 179
9401 PJ  Assen
T (0592) 317 570
SPOED (0592) 302 430
info@tandartsenpraktijkdejong.nl
Kvk: 54723590
Privacy Statement
Disclaimer

© 2010 Plan Plan Internet BV